Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33594x přečteno
Mikulášská nadílka se blíží 🎅 připravte se na ni s dopravou jen za 1 Kč s PPL 🚛
Hola! To jsem já! Sirup z kaktusu! Přinesli mne až z druhého konce světa – z Mexika, kde si mnou jídlo sladí už po staletí! Chutnám sladce a ovocně!
Agávový sirup je vynikající alternativou bílého cukru. Můžete ho přidat do teplé i studené kuchyně, jeho chuť je sladká, avšak ne těžká. V porovnání s medem je agávový sirup čirý, méně lepivý a má řidší konzistenci. V ústech se příjemně rozplývá, a díky vyšší sladivosti oproti rafinovanému cukru stačí k oslazení nápojů či jídla přidat menší množství. Pro snadnou manipulaci je agávový sirup balen v plastové láhvi s bezpečným uzávěrem proti náhodnému vylití. Sirup oceníte v teplé i studené kuchyni. Velmi dobře se rozpouští, takže se hodí nejen jako sladidlo do čaje a kávy, ale také do různých zálivek. Výborný je v marinádách na maso, v cukrářských výrobcích nebo ho můžete použít jako pojivo pro domácí granolu.
Agáve je cizokrajná rostlina, která nejčastěji roste v oblasti Mexika, najdeme ji ale i v jiných státech Jižní a Severní Ameriky. Agáve má ráda teplé prostředí bez větru či přehnané vláhy. Ve svých hutných listech dokáže udržet množství vody a v průběhu delšího období sucha s ní následně hospodařit. Vypěstovat si ji můžete dokonce i doma na skalce, a když jí dopřejete opravdu správné tepelné podmínky, dokáže přežít i zimu. Její květy jsou velké a bílé, avšak rostlina kvete pouze jednou za svůj život. Po odkvětu agáve odumírá, pod ní však rostou její odnože, ze kterých je možné vypěstovat novou rostlinku. Při tvorbě sirupu se listy agáve nařežou a vytlačí se z nich šťáva – nektar, ze kterého se odpaří část vody, aby vznikl hustý sirup.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí