🍓 LYOFILIZOVANÉ OVOCE s 20% slevou s kódem: KRUPNITO20. 🔥 A navíc DOPRAVA ZDARMA na výdejní místa PPL od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0321

Bílá 29% čokoláda

Se mnou určitě rozhýbeš všechny své chuťové pohárky! Hlavně si dej pořádný pozor, ať mě před pečením nesníš úplně celou!

  • výrazná sladká, krémová chuť
  • vyrobená v České republice
  • 29 % kakaového másla

Vyberte balení

Vaše cena

319 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 11. 9.

Kdy zboží obdržím? zavřít

121 ks skladem

PPL - výdejní místa ve středu 11. 9. 45 Kč
PPL ve středu 11. 9. 99 Kč
Balíkovna ve středu 11. 9. 49 Kč
Česká pošta - Balík na poštu ve středu 11. 9. 95 Kč
Česká pošta - Balík do ruky ve středu 11. 9. 95 Kč
Zásilkovna - výdejní místa ve středu 11. 9. 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu ve středu 11. 9. 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 ve středu 11. 9. 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 ve středu 11. 9. 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 ve středu 11. 9. 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 ve středu 11. 9. 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 ve středu 11. 9. 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Bílá 29% čokoláda

Informace o produktu

Běžné bílé čokolády obsahují přibližně 20 % kakaového másla, ale naše čokoláda obsahuje až 29 %. Díky tomu se skvěle rozpouští a je krásně jemná. Její chuť je příjemně sladká a mléčná, barva smetanově bílá a každý kousek voní po vanilce.

Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí již od roku 1992. Během výrobního procesu je kladem velký důraz zejména na kvalitu a udržitelnost. Každý den chutná čokolády deset odborníků, aby se docílilo toho nejlepšího produktu. Výsledkem je tak čokoláda plná intenzivní chuti, s příjemnou vůní a univerzálním použitím. Prozkoumejte, jak se čokoláda vyrábí nebo objevte naše další neodolatelné čokolády

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Obsah tuku v čokoládě značí její tekutost. Ta se může pohybovat od vysoké po nízkou a určuje i následné využití. U této čokolády je tekutost střední, tím pádem se hodí téměř na vše od polev, máslových krémů, čokoládových náplní či modelování až po zmrzlinu. Stejně tak je skvělá na mlsání nebo rozpuštěná v horkém mléce.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28 °C a použití při 30 až 30,5 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; max. množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  3. Obsah mléčné sušiny je minimálně 14 % a celkový obsah tuků je 33 %.
  4. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
  5. Jedná se o největší továrnu na čokoládu v České republice.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Liana Kucharzyk
14.5.2021

Recenze návštěvníka

Bila ceska cokolada je super! Pouzivam na plnku do makronek a perfektni!!! Uz mam na ceste dalsi baliky...vsem doporucuji

Marta
3.5.2021

Recenze návštěvníka

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

Původně vloženo k Bílá 30% čokoláda Edelweiss

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, laktóza, emulgátory sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar; obsah kakaové sušiny nejméně 29 %
  • Surovina Bílá čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Barva Bílá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2319 kJ / 555 kcal
  • Tuky 33,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 20,6 g
  • Sacharidy 60,1 g
  • z toho cukry 60,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 4,2 g
  • Sůl 0,28 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (5 hodnocení) Aritmetický průměr z 5 udělených hodnocení.
Liana Kucharzyk
14.5.2021

Recenze návštěvníka

Bila ceska cokolada je super! Pouzivam na plnku do makronek a perfektni!!! Uz mam na ceste dalsi baliky...vsem doporucuji

Marta
3.5.2021

Recenze návštěvníka

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

Původně vloženo k Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Klasická bílá čokoláda - chutná jako každá jiná, takže víte, do čeho jdete. Kdo má rád, tomu zachutná, kdo ne, ten ať se jí vyhne. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenze návštěvníka

Vynikajúca ako poleva, náplň do tartaletiek, vynikajúca na cakesicles.. dezertom dodáva perfektnú vanilkovú chuť

Barbora
20.2.2020

Recenze návštěvníka

Som momentálne na materskej dovolenke ale ak mám čas, tak rada pečiem torty. Veľmi dlho som hľadala tú správnu bielu čokoládu na tvorbu polevy. Väčšina čokolád sa totižto nedobre rozpúšťa a táto je po rozpustení v príjemnej roztierateľnej konzistencii. Zo Sveta Plodov som kúpila aj karamelovú čokoládu a tá je rovnako dobrá, ako táto biela. Občas si taktiež zobnem a potom neviem prestať. Taktiež veľmi chutí aj manželovi.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?