11.10.24 | 21707x přečteno | 2 minuty
Borůvky lyofilizované Wild
Krásná barva, vůně a chuť? To jsme my! Takové jen tak nenajdeš. Divoženky, které rostly jako dříví v lese a slunily se celé léto! Tak na co čekáš? My čekáme jen na Tebe a Tvou svačinu!
- 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
- příjemná sladká chuť s kyselkavým nádechem
- divoce rostoucí a ručně sbíraná surovina
Borůvky lyofilizované Wild
Informace o produktu
Tentokrát jsme nemuseli za kvalitní surovinou cestovat daleko. V sousedním Polsku jsme totiž našli to, co jsme hledali. Divoké sladké borůvky, které na rozdíl od klasických rostou v lese. Od polských sousedů odebíráme borůvky, které jsou krásné na pohled, sladké a zároveň dozrálé bez použití urychlovačů, steroidů nebo pesticidů. Pro lyofilizaci musí být kvalita suroviny 100%, aby i po ní chutnala surovina přesně tak, jak v čerstvém stavu. Díky tomu si tak můžete dát kvalitní borůvky během celého roku, tedy i mimo sezónu.
TOP informace o lyofilizovaných borůvkách
- Všechny živiny a vitamíny jsou zachovány.
- Borůvky působí jako přírodní antioxidant.
- Mají příjemnou křupavou konzistenci.
- Před zmrazením byly pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
Poznámka nákupčího
„Polské borůvky nabízíme kvůli lepší dostupnosti v porovnání s českými. Nejsou o nic méně kvalitní, jedná se o lesní borůvky divoce rostoucí, bez chemických postřiků, pesticidů či hnojiv. Země původu vás tak nemusí děsit, na kvalitu jsme si posvítili. Polsko nabízí stabilnější zásobování, máme tak kontrakt na celý rok a garantujeme jejich dostupnost. Kontrakt se uzavírá rok dopředu před samotnou sklizní a po lyofilizaci v Německu putují rovnou k nám na sklad.“
Jak se borůvky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Borůvky jsem původně koupila pro děti, ale nakonec je celé spořádat manžel- naštěstí po částech. Asi jsme objevili jeho favorita :-)
Sladká chuť čokolády s jogurtem doplní trochu kyselejší borůvku, která krásně křupe
Původně vloženo k Šmoulí čokoborůvky
Recenze nakupujícího
Výborné - výrazná barva a chuť.
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení borůvky lyofilizované celé
- Surovina Borůvky
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Polsko/Litva/Kanada/Švédsko/Německo
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava celé bobule
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
- Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1519 kJ / 363 kcal
- Tuky 1,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 73 g
- z toho cukry 61 g
- Vláknina 15 g
- Bílkoviny 5,4 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Borůvky jsem původně koupila pro děti, ale nakonec je celé spořádat manžel- naštěstí po částech. Asi jsme objevili jeho favorita :-)
Sladká chuť čokolády s jogurtem doplní trochu kyselejší borůvku, která krásně křupe
Původně vloženo k Šmoulí čokoborůvky
Recenze nakupujícího
Výborné - výrazná barva a chuť.
Recenze nakupujícího
Mňa chuť nepresvedčila :( Zjem ich, ale už neobjednám.. V ponuke máte aj chutnejšie produkty :)
Původně vloženo k Šmoulí čokoborůvky