Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33619x přečteno
Mikulášská nadílka se blíží 🎅 připravte se na ni s dopravou jen za 1 Kč s PPL 🚛
Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Jsme jedinečné růžičky brokolice, které můžeš křupat, kdykoli se ti zachce. Na výlet, do práce, ale i do polévky – jsme zkrátka pro každou srandu.
Alternativní produkty z kategorie Mrazem sušené:
Mrazem sušená brokolice je plná vitamínů, zejména vitamínu C, a minerálních látek. Díky lyofilizaci nebyla brokolice ochuzena o žádné živiny, ani chuť, a proto si na ní pochutnáte stejně jako na čerstvé. Teda, skoro jako na čerstvé. Prošla totiž sušením mrazem což je metoda, při níž se ze zeleniny či ovoce odstraní veškerá voda. Brokolice tak získá křehkou, příjemně křupavou strukturu a výrazně se jí prodlouží její trvanlivost. Naše brokolice byla navíc vypěstovaná v České republice, takže její koupí podpoříte české farmáře! Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu.
Lyofilizovanou brokolici využijete jen tak jako rychlou a zdravou svačinu, ale také jako ozdobu polévek nebo salátů. Jde z ní také jednoduše připravit samotná brokolicová polévka, nebo ji můžete využít jako přísadu do quiche. Největší výhodou mrazem sušené brokolice je její snadné skladování a dlouhá trvanlivost. Tahle brokolice vám na rozdíl od té čerstvé vydrží celý rok!
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí