Mikulášská nadílka se blíží 🎅 připravte se na ni s dopravou jen za 1 Kč s PPL 🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0107

Brokolice lyofilizovaná

Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Jsme jedinečné růžičky brokolice, které můžeš křupat, kdykoli se ti zachce. Na výlet, do práce, ale i do polévky – jsme zkrátka pro každou srandu.

  • chutná jako čerstvá
  • křupavá textura
  • snadná manipulace a skladování
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Mrazem sušené:

Brokolice lyofilizovaná

Informace o produktu

Mrazem sušená brokolice je plná vitamínů, zejména vitamínu C, a minerálních látek. Díky lyofilizaci nebyla brokolice ochuzena o žádné živiny, ani chuť, a proto si na ní pochutnáte stejně jako na čerstvé. Teda, skoro jako na čerstvé. Prošla totiž sušením mrazem což je metoda, při níž se ze zeleniny či ovoce odstraní veškerá voda. Brokolice tak získá křehkou, příjemně křupavou strukturu a výrazně se jí prodlouží její trvanlivost. Naše brokolice byla navíc vypěstovaná v České republice, takže její koupí podpoříte české farmáře! Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu

Použití

Lyofilizovanou brokolici využijete jen tak jako rychlou a zdravou svačinu, ale také jako ozdobu polévek nebo salátů. Jde z ní také jednoduše připravit samotná brokolicová polévka, nebo ji můžete využít jako přísadu do quiche. Největší výhodou mrazem sušené brokolice je její snadné skladování a dlouhá trvanlivost. Tahle brokolice vám na rozdíl od té čerstvé vydrží celý rok! 

TOP informace o brokolici

  1. Je bez přidaného cukru a jiných aditiv.
  2. Obsahuje vysokou koncentraci sulforafanu, což je silný a účinný antioxidant.
  3. Vhodná do studené i teplé kuchyně.
  4. Je bohatá zejména na draslík a vlákninu.
  5. Skladuje se při pokojové teplotě v uzavřené nádobě a bez přístupu vzduchu.
Tomáš Hofman

Jak se brokolice suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

12.03.24 | 15168x přečteno | 7 minut

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

01.03.23 | 25225x přečteno | 5 minut

  • Složení brokolice lyofilizovaná
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava růžičky brokolice
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1506 kJ / 355 kcal
  • Tuky 2,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,43 g
  • Sacharidy 59 g
  • z toho cukry 24 g
  • Bílkoviny 23 g
  • Sůl 0,12 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?