Doprava zdarma při nákupu od 500 Kč s PPL a sleva až 15 %? Vyberte si tu svou: 

10 % nad 1499 Kč – kód SLEVA10 🔸 12 % nad 1999 Kč – kód SLEVA12 🔸 15 % nad 2499 Kč – kód SLEVA15

Sleva až 15 %
Kód: 0110

Česnek lyofilizovaný plátky

Nechali mě úplně na suchu! A navíc se mi snaží namluvit, že to je pro moje dobro. Pomalu se s tím smiřuju, naštěstí na to mám dost času, protože bez vody teď prý vydržím i roky. Aspoň, že mi zůstala moje typická chuť, uf.

  • křupavá textura
  • chutná jako čerstvý
  • RAW lokální produkt z ČR
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Česnek lyofilizovaný plátky

Informace o produktu

Česnek, který už nemusíte loupat a přitom má sílu jako superhrdina? Ano, prosím! Česnek je mrazem sušený, což mu na jeho schopnosti pálit/vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak mrazem sušený česnek rychle nezkazí a také se snadněji skladuje. Náš česnek navíc pochází z Česka, přesněji z malé rodinné farmy u Prostějova, kde byl také ručně sklizený. Mrazem sušený česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy. 

Použití

Česnek je opravdu velice výrazný, a to i díky speciální odrůdě, která je pro svou intenzivní ostrou chuť o to více ceněna. Díky tomu lyofilizovaný česnek skvěle vynikne v každé omáčce, směsi koření, ale i v salátech. Nebo si z něj můžete připravit skvělou domácí česnečku či česnekovou pomazánku! Nezapomeňte objevit také naši lahodnou mrazem sušenou zeleninu

lyofilizovaný česnek

TOP informace o česneku

  1. Česnek je odrůdy rusák.
  2. Vypěstovali ho na Moravě – kousek od Prostějova.
  3. Na výrobu 100 g lyofilizovaného česneku bylo použito cca 300 g čerstvého.
  4. Je pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  5. Přirozeně se nacházející alicin má významné zdravotní účinky a také je zodpovědný za štiplavou chuť.
  6. Bez přidaného cukru, bez lepku, bez umělých konzervantů.
Tomáš Hofman

Jak se česnek suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

14.01.25 | 29924x přečteno | 5 minut

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

13.01.25 | 57170x přečteno | 4 minuty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Dan
25.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

křupavé bezpracné pro lenochy

  • Složení česnek lyofylizovaný plátky
  • Surovina Česnek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava plátky
  • Typ sušení mrazem (lyofilizace)
  • Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1696 kJ / 405 kcal
  • Tuky 1,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy 77 g
  • z toho cukry 8,5 g
  • Bílkoviny 17 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení) Aritmetický průměr z 1 uděleného hodnocení.
Dan
25.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

křupavé bezpracné pro lenochy

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst

Menu

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?