3 hodiny*
24 kusů*
* Závisí na velikosti formiček, doba je uvedena včetně tuhnutí v mrazáku.
Co budete potřebovat?
Na mangovou vrstvu:
- 300 g jakéhokoliv těsta (nepř. piškot nebo bábovka)
- asi 200 g mangového pyré
- 1 polévkovou lžíci cukru krystal
Na kokosovou vrstvu:
- 1 kokosový puding
- 400 ml mléka
- 3 polévkové lžíce cukru krystal
- 500 g jemného tvarohu
- 4 polévkové lžíce kokosové pasty
- 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu
Na polevu a dozdobení:
- čokoládu – ideální je ruby
- lyofilizované mango
- kokosové plátky
Postup
Do misky si rozdrtíme jakékoliv těsto. Použít můžete bábovkové, těsto na dort nebo i obyčejný piškot. Podle konzistence do těsta postupně přidáváme mangové pyré tak, aby hmota nebyla ani moc hustá, ani příliš tekutá. Pro zvýraznění chuti do směsi přidáme ještě trochu cukru.
Až hmotu vypracujeme, jemně ji vtlačíme do formy na nanuk. Měla by sahat asi do ⅓ formy. Dáme ji ztuhnout do mrazáku.
Než nám mangová část zmrzne, připravíme si kokosovou náplň. Nejprve si uvaříme kokosový puding. Až je hotový, za stálého míchání k němu přidáme tvaroh, kokosovou pastu a strouhaný kokos. Kokosovou náplň necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak teprve plníme směs do formiček na ztuhlou mangovou vrstvu.
Fotky a recept: @nanuk.do.ruky
V tomto kroku záleží na tom, jaké máte formy na nanuky a kdy je do nich vhodné vsunout dřívko nebo plastovou špachtli na držení. Zároveň doporučujeme při plnění formiček využít cukrářský sáček.
Naplněné formy s nanuky necháme alespoň 3 hodiny uležet v mrazáku.
A teď ještě přijde třešnička na dort. Před vytažením nanuků si roztopíme čokoládu. My jsme tentokrát zvolili ruby čokoládu pro její dokonalou barvu a jemně kyselkavé tóny! Nanuky ponoříme do rozpuštěné čokolády, ozdobíme kokosovými plátky a mrazem sušeným mangem a necháme zatuhnout.