Mikulášská nadílka se blíží 🎅 připravte se na ni s dopravou jen za 1 Kč s PPL 🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Cuketový chlebíček s lískovými oříšky

ve čtvrtek 7. 4. | 7543x přečteno


Připravte si spolu s námi cuketový chlebíček s ozdobou z lískových oříšků. Nahoru rozpusťte čokoládu a servírujte jako moučník pro návštěvu nebo jen tak v neděli ke snídani. Až náš cuketový chlebíček ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jiný dezert z cukety, to slibujeme! Recept pro vás připravila Gazdina a my se olizujeme až za ušima ještě teď.

Sdílet



Cuketový chlebíček s lískovými oříšky
2 hodiny
12–15 porcí

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na ozdobu:

Postup

Jako první si připravíme obdélníkovou chlebíčkovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Tip! Pokud papír nejdřív trochu zmačkáte a navlhčíte, bude se vám do formy lépe tvarovat.

Připravíme si 2 misky, ve kterých promícháme následující ingredience:

Do misky číslo 1 vsypeme suché ingredience: polohrubou a lískooříškovou mouku, kakao, kypřicí prášek, mletou skořici a špetku soli a zamícháme lžící. 

Do misky číslo 2 dáme cukr, vejce a najemno nastrouhanou cuketu, díky které bude chlebíček krásně vláčný – promícháme ručním šlehačem a postupně přiléváme vychladlé rozpuštěné máslo.

Nyní obsah suché misky (1) přisypeme do misky s vyšlehanou směsí (2) a společně ještě jednou promícháme ručním šlehačem. Takto připravené těsto nalejeme do formy a dáme péct

recept na cuketový chlebíček

Recept a foto:  @gazdina

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 50–60 minut. Ke konci již kontrolujeme špejlí a pokud se na ni těsto nelepí, máme hotovo. Kdyby se vám zdálo, že chlebíček ještě chvilku potřebuje, prodlužte dobu pečení o dalších 5 minut a znovu zkontrolujte špejlí.

Upečený chlebíček vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a poté ho spolu s pečícím papírem vyndáme z formy na podnos, kde jej necháme zcela vychladnout.

Čokoládovou polevu si připravíme z čokoládových pecek a lžičky kokosového oleje, které necháme společně rozpustit ve vodní lázni. Pokud byste nevěděli, jak právně rozpustit čokoládu, poradí náš článek.

Rozpuštěnou čokoládou poté přelijeme vychladlý chlebíček a dozdobíme nahrubo nasekanými lískovými ořechy – nejlepší jsou ty na sucho pražené z Piemontu! Plno zdraví v sobě ukrývají ale všechny. Nevěříte?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?