Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Ovesné lívance s jablky a podmáslím

v neděli 29. 1. | 7564x přečteno


Dneska je den jako stvořený na lívance z ovesných vloček! Ale co to povídáme – lívance bychom baštili nehledě na datum v kalendáři. A zvlášť tyhle ovesné s jablky a podmáslím. Jsou šťavnaté, voní po vanilce a ovoci a díky podmáslí jsou jemné jako obláček. No sen! Tenhle recept je prostě ideální příklad toho, že se i na první pohled „obyčejné“ jídlo dá přetvořit v nefalšovaný gurmánský požitek. Stačí znát ten správný recept na lívance z ovesných vloček, mít kvalitní ingredience a nebát se dovnitř přidat ještě špetku lásky. Tak vzhůru do toho a půl lívance je hotovo!

Sdílet



Ovesné lívance s jablky a podmáslím
40 minut
12 lívanců

Co budete potřebovat?

Na těsto na lívance:

  • 200 g kysaného podmáslí
  • 1 středně velké jablko (100 až 120 g oloupaného jablka bez jadřince)
  • 1 vejce
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • půl lžičky mleté vanilky
  • půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • lžíce chia semínek
  • kokosový olej na smažení
     
ovesné lívance
Vykouzlete si duhu na talíři – na ozdobu lívanců skvěle poslouží kakaové boby, pestrobarevné jedlé květy i čerstvé ovoce.

Postup přípravy lívanců

Podmáslí, jablko, vejce, ovesné vločky, vanilku a kypřící prášek rozmixujte na jemnou „kašovitou“ směs a pokud chcete, vmíchejte do těsta i lžíci chia semínek. Jejich přidaná hodnota spočívá hlavně v nutriční náloži a výhodách pro zdraví našeho organismu. Tahle superpotravina se prostě nezapře.

V lívanečníku potřeném kokosovým olejem pozvolna smažte lívance z obou stran dozlatova. Podávejte s čekankovým nebo javorovým sirupem, jogurtem, oblíbeným ovocem a oříšky nebo oříškovým máslem.

Jak chytře použít superpotraviny?

Pomůžou podpořit imunitu a obrnit tělo proti bacilům.

 
Chcete vyzkoušet něco netradičního? Zkuste lívance z ovesných vloček ozdobit drcenými kakaovými boby, kousky karamelu nebo pestrobarevnými jedlými květy. Stačí popustit uzdu fantazii a na talíři máte hotové umělecké dílo! Tak dobrou chuť.

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Čím si ozdobit lívance z ovesných vloček?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?