40 minut
12 lívanců
Co budete potřebovat?
Na těsto na lívance:
- 200 g kysaného podmáslí
- 1 středně velké jablko (100 až 120 g oloupaného jablka bez jadřince)
- 1 vejce
- 100 g jemných ovesných vloček
- půl lžičky mleté vanilky
- půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
- lžíce chia semínek
- kokosový olej na smažení
Na ozdobu:
- čerstvé nebo lyofilizované ovoce
- raw kakaové boby
- kousky karamelu
- jedlé květy
- oblíbené ořechové máslo
Postup přípravy lívanců
Podmáslí, jablko, vejce, ovesné vločky, vanilku a kypřící prášek rozmixujte na jemnou „kašovitou“ směs a pokud chcete, vmíchejte do těsta i lžíci chia semínek. Jejich přidaná hodnota spočívá hlavně v nutriční náloži a výhodách pro zdraví našeho organismu. Tahle superpotravina se prostě nezapře.
V lívanečníku potřeném kokosovým olejem pozvolna smažte lívance z obou stran dozlatova. Podávejte s čekankovým nebo javorovým sirupem, jogurtem, oblíbeným ovocem a oříšky nebo oříškovým máslem.
Jak chytře použít superpotraviny?
Pomůžou podpořit imunitu a obrnit tělo proti bacilům.
Chcete vyzkoušet něco netradičního? Zkuste lívance z ovesných vloček ozdobit drcenými kakaovými boby, kousky karamelu nebo pestrobarevnými jedlými květy. Stačí popustit uzdu fantazii a na talíři máte hotové umělecké dílo! Tak dobrou chuť.
Recept a foto: @zdrave_zivena