20 minut
asi 8 nanuků
Co budete potřebovat?
Na zmrzlinu:
- 2 kokosová mléka (jen tuhá část)
- 100 g pistáciového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2–3 lžíce rýžového sirupu nebo medu
- špetku soli
Na polevu:
Postup
Z kokosového mléka oddělíme tuhou část. Tu vložíme do mixéru a přidáme pistáciové máslo, vanilkové aroma, 2 lžíce sladidla (sirup nebo med), špetku soli a mixujeme do hladké konzistence. Podle chuti můžeme hmotu na nanuk přisladit.
Formičky na nanuky naplníme pistáciovým krémem a dáme alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme bílou čokoládu. Nanuky čokoládou polejeme nebo je v ní rovnou namočíme. Hned je pak posypeme kousky pistáciových ořechů.
Slibujeme vám, že se po nanucích zapráší dříve, než stihne čokoládová poleva pořádně zatuhnout. Pokud by vám ale přece jen nějaké zbyly, můžete nanuky bez obav skladovat v mrazáku. Použít k tomu můžete vhodnou krabičku nebo třeba jeden z našich plastových obalů.
Recept a foto: @michaela_foodphoto