Mikulášská nadílka se blíží 🎅 připravte se na ni s dopravou jen za 1 Kč s PPL 🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pistáciové nanuky

ve čtvrtek 1. 6. | 7381x přečteno


Léto a zmrzlina? Nerozlučná dvojka, to je přece jasné! Stejně jako fakt, že domácím nanukům se nic nevyrovná. Připravte si s námi krémové pistáciové nanuky na špejli. Zabere to jen pár minut a výsledkem bude neodolatelně dobrá zmrzlina, jejíž složení budete mít pod palcem. Bez obav ji pak můžete dávkovat ve velkém sobě i dětem! Tak jdeme na to?

Sdílet



Pistáciové nanuky
20 minut
asi 8 nanuků

Co budete potřebovat?

Na zmrzlinu:

Na polevu:

Postup

Z kokosového mléka oddělíme tuhou část. Tu vložíme do mixéru a přidáme pistáciové máslo, vanilkové aroma, 2 lžíce sladidla (sirup nebo med), špetku soli a mixujeme do hladké konzistence. Podle chuti můžeme hmotu na nanuk přisladit.

Formičky na nanuky naplníme pistáciovým krémem a dáme alespoň na 6 hodin do mrazáku. 

Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme bílou čokoládu. Nanuky čokoládou polejeme nebo je v ní rovnou namočíme. Hned je pak posypeme kousky pistáciových ořechů. 

Slibujeme vám, že se po nanucích zapráší dříve, než stihne čokoládová poleva pořádně zatuhnout. Pokud by vám ale přece jen nějaké zbyly, můžete nanuky bez obav skladovat v mrazáku. Použít k tomu můžete vhodnou krabičku nebo třeba jeden z našich plastových obalů. 

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Milovníkům pistácií nesmí uniknout:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?