60 minut
12–16 porcí
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 180 g kokosového cukru
- 250 g měkkého polotučného tvarohu
- 1 lžíce pomerančového pudru nebo nastrouhaná kůra z 1 bio pomeranče
- 80–100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (cca z 1 pomeranče)
- 70 g pekanových ořechů (+ trochu na posypání)
- 300 g špaldové celozrnné mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- sůl
- 200 g najemno nastrouhané mrkve
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- 70 g pomerančové čokolády (na polití)
Postup
Vejce prošlehejte s cukrem. Do mísy přidejte tvaroh, pomerančovou šťávu a pomerančový pudr nebo nastrouhanou kůru. Dobře promíchejte, aby se ingredience propojily.
Ve vedlejší míse smíchejte najemno umleté ořechy, mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
Suchou směs vmíchejte do té tvarohové. Nakonec vmíchejte i nastrouhanou mrkev.
Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou nebo krupicí. Těsto nalijte do formy. Pečte při 180 °C 55 minut. Po upečení nechte bábovku trochu zchládnout a ještě vlažnou ji z formy překlopte na talíř.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a bábovku jí přelijte. Posypejte nasekanými ořechy. Jako ozdobu můžete použít proužky pomerančové kůry.
Jak rozpustit čokoládu? Poradíme!
Recept a foto: @zdrave_zivena