60 minut
plech 20x20 cm
Co budete potřebovat?
- 110 g másla
- 120 g 70% hořké čokolády
- 4 vajíčka
- 150 g datlové pasty
- 40 g kakaa
- 40 g hladké mouky
- 50 g třtinového cukru
- ½ lžičky soli
Postup
Máslo společně s hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni na hladkou čokoládovou omáčku. Necháme vychladnout.
Jakmile má čokoládová směs pokojovou teplotu, předehřejeme troubu na 180 °C a pekáček o rozměru asi 20x20 cm vysteleme pečicím papírem.
Vajíčka společně s datlovou pastou rozmixujeme dohladka. Během mixování se vajíčka lehce napění a zesvětlají. K vajíčkové směsi přidáme třtinový cukr, metličkou promícháme, následně přidáme rozpuštěnou čokoládu a opět vymícháme dohladka.
Ve vedlejší misce smícháme hladkou mouku, kakao a sůl a přidáme sypkou směs k vajíčkům. Řádně promícháme a následně hladké těsto přelijeme do připravené formy.
Pekáček vložíme do rozpálené trouby na 25 minut, brownies by měly být stále měkké a uprostřed lehce nedopečené.
Hotové brownies necháme kompletně vychladnout ve formě a poté nakrájíme na malé kousky.
Brownies můžete podávat se šlehačkou, bílým jogurtem s kapkou datlového sirupu, lehce posolené či s nasekanou čokoládou.
Recept a foto: @lzickacukru