🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Datlové brownies

v neděli 20. 8. | 9406x přečteno


Těžko byste hledali někoho, kdo nemá rád brownies – tento vláčný čokoládový dezert už si získal srdce nejednoho mlsouna. Zkuste dnes připravit o něco zdravější brownies s datlovou pastou, které si oblíbíte na první ochutnání!

Sdílet



Datlové brownies
60 minut
plech 20x20 cm

Co budete potřebovat?

Postup

Máslo společně s hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni na hladkou čokoládovou omáčku. Necháme vychladnout. 

Jakmile má čokoládová směs pokojovou teplotu, předehřejeme troubu na 180 °C a pekáček o rozměru asi 20x20 cm vysteleme pečicím papírem. 

Vajíčka společně s datlovou pastou rozmixujeme dohladka. Během mixování se vajíčka lehce napění a zesvětlají. K vajíčkové směsi přidáme třtinový cukr, metličkou promícháme, následně přidáme rozpuštěnou čokoládu a opět vymícháme dohladka

Ve vedlejší misce smícháme hladkou mouku, kakao a sůl a přidáme sypkou směs k vajíčkům. Řádně promícháme a následně hladké těsto přelijeme do připravené formy. 

Pekáček vložíme do rozpálené trouby na 25 minut, brownies by měly být stále měkké a uprostřed lehce nedopečené.

Hotové brownies necháme kompletně vychladnout ve formě a poté nakrájíme na malé kousky. 

Brownies můžete podávat se šlehačkou, bílým jogurtem s kapkou datlového sirupu, lehce posolené či s nasekanou čokoládou.

Recept a foto:  @lzickacukru

Čokoládové kouzlení v kuchyni

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?