40 minut
10 kusů
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 120 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 120 g tvarohu z vaničky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce prášku z lyofilizovaných malin
Na ozdobu:
Postup
- Začněte s přípravou muffinů - čokoládu spolu s máslem nechte rozpustit, ideálně ve vodní lázni, případně můžete použít i mikrovlnnou troubu.
- Následně k čokoládové směsi přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté postupně vmíchejte obě vejce - dejte si pozor, aby měla vejce ideálně pokojovou teplotu a čokoládová směs už byla dostatečně zchladlá, aby se vejce nezdrcla.
- Nakonec opatrně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
- Hotovým těstem plňte muffinové košíčky do 3/4, těsto by mělo vystačit zhruba na 8 velkých košíčků.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 175 stupňů na 20 minut, poté vyndejte a nechte zchladnout.
- Na krém spolu promíchejte mascarpone s tvarohem, přidejte cukr s práškem z lyofilizovaných malin a míchejte, dokud vám nevznikne hladký krém.
- Když budou upečené cupcaky zcela vychladlé, naplňte krémem zdobící sáček s hladkou špičkou a všechny cupcaky krémem ozdobte.
- Nakonec posypte lyofilizovanými malinami a nasekanými makadamovými ořechy. Dobrou chuť!