Ingredience
- 300 g špaldové mouky
- 200 g másla
- 40 g pistáciové pasty
- 2 žloutky
- 90 g moučkového cukru
- 80 g rozmixovaných pistácií
Na ozdobu
Postup
Pistácie jsou jedny z nejoblíbenějších ořechů na světě a tyhle rohlíčky se můžou jednoduše stát vaším nejoblíbenějším cukrovím.
Všechny suroviny smícháme v těsto, které zabalíme a uložíme nejlépe přes noc do chladničky.
Poté tvarujeme rohlíčky a pečeme na 160 °C cca 14 minut. Je dobré si brát z chladničky těsto po menších částech, aby nám teplem moc neměklo. S měkčím těstem by se nám hůře pracovalo.
Po upečení necháme vychladnout na plechu.
Nakonec smočíme konce v rozpuštěné čokoládě a posypeme nasekanými pistáciemi. Jak správně rozpustit čokoládu jsme pro vás už sepsali dříve. Čokoládu vyberte podle chuti. Bude to hořká, mléčná, bílá nebo zaexperimentujete s růžovou ruby čokoládou?
Nakonec dáme rohlíčky vychladit, aby čokoláda pěkně zatuhla.