Získají si i vaše 💖 naše srdcovky? Vyzkoušejte je s 20 % slevou při nákupu nad 1499 Kč s kódem: SRD20💕

Uchvátila vás dubajská čokoláda? Máme pro vás dubajský dezert!

ve středu 23. 4. | 48x přečteno


Křupavý, zároveň šťavnatý a naprosto neodolatelný! Dubajský dezert s jahodami je nová sladká závislost, kterou si zamilujete po prvním soustu. Sladký luxus inspirovaný arabskou dubajskou čokoládou připravený za 10 minut.

Sdílet



Uchvátila vás dubajská čokoláda? Máme pro vás dubajský dezert!

Už jste ochutnali dubajskou čokoládu? Připravte se na dezert, který chutná jako luxusní dovolená! Křupavý kadaiyf na másle, pistáciový krém, sametová čokoláda a čerstvé jahody. Dokonalá kombinace chutí a textur, která vás přenese rovnou do teplých krajů. A co je nejlepší? Máte ho hotový za 10 minut.

Ingredience

Neodolatelný dezert, dezert, který chutná jako luxusní dovolená!

Postup

  1. Opražte kadaiyf – na pánvičce rozpusťte máslo a přidejte kadaiyf a restujte do zlatova a křupava.
  2. Připravte čokoládovou polevu – ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte čokoládu s kouskem másla. Podrobný návod, jak rozpustit čokoládu, jsme pro vás sepsali už dříve.
  3. Připravte si pistácie – blanšírované si nechte na ozdobu, zbytek nahrubo nasekejte.
  4. Namíchejte křupavou směs – opražený kadaiyf smíchejte s pistáciovým krémem, nasekanými pistáciemi a trochou tahini.
  5. Vrstvěte – začněte vrstvou čerstvých jahod, pokračujte pistáciovou směsí, zalijte čokoládou a opakujte, dokud nebude pohár plný.
  6. Ozdobte – navrch posypejte nasekanými blanšírovanými pistáciemi a podávejte s úsměvem!

Video recept

Mrkněte i na video recept na našem Instagramu – ukážeme vám, jak tenhle dubajský dezert vykouzlit krok za krokem!

💡 Tip od nás

Pokud jste nesehnali kadaiyf, zkuste pistáciovou směs nahradit pistáciovým krémem s příchutí dubajské čokolády. Tento proteinový krém je dokonce bez lepku (křupou v něm rýžové kuličky) a s alternativním sladidlem, takže potěší všechny mlsné jazýčky.

Ochutnejte dubajskou čokoládu

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?