11.10.24 | 21875x přečteno | 2 minuty
Hrášek lyofilizovaný
Jsem sladký, křupavý a zelený! Uhádneš, kdo jsem? Přeci o ten nejlepší hrášek, jaký kdy ochutnáš. Čerstvě utržený a mrazem usušený, aby zůstala barva i vitamíny. Mňam.
- křupavá textura
- chutná jako čerstvý
- RAW
Alternativní produkty z kategorie Zelenina:
Hrášek lyofilizovaný
Informace o produktu
Hrách je známý pro svůj vysoký podíl rostlinných bílkovin. Vegetariánům částečně nahrazuje živočišné bílkoviny, ale má mnoho benefitů pro každého z nás! Obsahuje totiž velké množství vitamínu B a také minerálních látek – zejména draslíku a fosforu. Vypadá krásně v salátech, polévkách i jako dekorace na dezertech, kterým dodá originální vzhled i chuť. Ale skvěle chutná i jen tak samotný – jako zdravá svačina. Speciální technologií je hrách šetrně sušený mrazem, takže si zachovává veškeré vitamíny i minerální látky. Díky lyofilizaci se také hrachu výrazně prodloužila doba minimální trvanlivosti – teď vám doma vydrží i celý rok! Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu.

TOP informace o hrášku
- Živiny v hrášku jsou lyofilizací zachovány.
- Bohatý na vitamín B, fosfor, draslík a vápník.
- Přidáním vody se hrášek zčásti rehydratuje a chutná skoro jako čerstvý.
- Má příjemnou křupavou konzistenci.
- Skladuje se při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu.
Jak se hrášek suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Moc milé překvapení. Nejvíce chutná synovi (1 rok). Praktická krabička, lze vzít kamkoliv sebou. Chuť jemná a malý nemá bolavé bříško. Určitě mohu doporučit.
Jemná chuť, praktické balení, nezpůsobuje bolení břicha
Recenze nakupujícího heureka.sk
Chrumkavé kúsky
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení hrášek lyofilizovaný celý
- Surovina Hrášek
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava celé kuličky hrášku
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
- Tuky 2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 46 g
- z toho cukry 5 g
- Vláknina 19 g
- Bílkoviny 24 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Moc milé překvapení. Nejvíce chutná synovi (1 rok). Praktická krabička, lze vzít kamkoliv sebou. Chuť jemná a malý nemá bolavé bříško. Určitě mohu doporučit.
Jemná chuť, praktické balení, nezpůsobuje bolení břicha
Recenze nakupujícího heureka.sk
Chrumkavé kúsky
Recenze nakupujícího heureka.sk
Chutny objednany viac krat