Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33594x přečteno
Mikulášská nadílka se blíží 🎅 připravte se na ni s dopravou jen za 1 Kč s PPL 🚛
Neboj se, stále jsme to my, křupavé máslové kešu ořechy, jen rozdrcené. Nepřemýšlej a vyzkoušej nás! V kuchyni uděláme parádu v každém dezertu i salátu! Co všechno s námi dokážeš vyčarovat?
Drcené kešu ořechy určitě neztratí svou chuť a křupavost. V jídle se sice na první pohled zatoulají, jejich výrazná a sladká chuť však prozradí jejich přítomnost. Kousky mají 2–5 mm a nasypat je můžete prakticky do čehokoliv. Díky tomu, že jsme je pro vás rozdrtili, nemusíte umývat mlýnek, a tak Vám zůstane více času na mlsání!
O tom, jak roste kešu pro vás máme přehledný článek! Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Kešu jádra se před přepravou také mohou fumigovat. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Informace k získávání recenzí