Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 34397x přečteno
Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200
Vaření, pečení, smoothiečka i na lžičku. Multifunkčnějšího parťáka abys pohledal. A stejně bys nenašel. Ale vlastně… proč bys měl chtít něco jiného než moji dokonale jemnou, krémovou texturu?
Čisté 100% arašídové máslo je nepostradatelným parťákem do zdravého životního stylu. Využijete ho do smoothies, ovesných i jiných sladkých kaší, jako základ dresingů, v asijské i mexické kuchyni nebo jen tak ke kouskům ovoce. Tento ořechový krém je vyroben z argentinských pražených arašídů, bez přidaných cukrů či olejů. Nejvíc si ho oblíbíte pro jeho dokonalou jemnost bez kousků navíc.
Možná jste si všimli, že na etiketách ořechových másel najdete různá označení. Občas je tam ořechová pasta, někdy ořechové máslo a jindy zase ořechový krém. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Ve většině případů se jedná o totožný výrobek. Jako máslo můžeme rozemleté ořechy označovat díky legislativní výjimce, která umožňuje toto slovo používat, i když se nejedná o mléčný výrobek. Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované. Pokud některý z výrobců vyrábí zejména doslazované ořechové krémy, zpravidla zůstane u pojmenování „krém“ i u produktů se 100 % oříšků.
Arašídy se loupou a následně praží, poté se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl proces výroby arašídového másla rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou buráky zbavovány části tuku a následně promíchávány, až dokud nevznikne jemná pasta. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte balení do ledničky. Nejlepší je skladování při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla. I pokud se vám ale stane, že se tuk oddělí, na kvalitu ořechového másla to nebude mít vliv. Stačí jej zamíchat a mlsat, jak jste zvyklí.
Recenze návštěvníka
Vanilkový rožok je skutočne tekutejšia verzia toho klasického. Veľmi chutné, určite doporučujem!
Původně vloženo k LifeLike Vanilkový rohlíček Twister
Recenze návštěvníka
Boží ořechové máslo, do ovesné kaše jak dělané :-)
Původně vloženo k LifeLike Caramel Twister
Recenze návštěvníka
Vanilkový rožok je skutočne tekutejšia verzia toho klasického. Veľmi chutné, určite doporučujem!
Původně vloženo k LifeLike Vanilkový rohlíček Twister
Recenze návštěvníka
Boží ořechové máslo, do ovesné kaše jak dělané :-)
Původně vloženo k LifeLike Caramel Twister
Recenze návštěvníka
skvělé máslo s ještě lepším složením
Původně vloženo k LifeLike Nougat Twister