11.10.24 | 21710x přečteno | 2 minuty
Lískové ořechy Piemont blanšírované pražené L
Shodili jsme slupku, nemáme se totiž za co stydět! Pražení naše aroma a chuť ještě zvýraznilo, neloupané parťáky strčíme do kapsy. Přičichni, křupni si a už nikdy nebudeš chtít jiné.
- odrůda Piemont IGP
- praženo na sucho
- jemně sladká chuť
Lískové ořechy Piemont blanšírované pražené
Informace o produktu
Není ořech jako ořech. Tyhle lískové oříšky pochází ze známé italské oblasti Piemont, která se nachází v podhůří Alp. Jedná se o prvotřídní kvalitu, kterou chrání certifikace zeměpisného původu IGP. Oblast pěstování, která složením své půdy výrazně ovlivňuje kvalitu ořechů, je také zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO.
Ořechy jsou zbavené slupky a pražené na sucho bez kapky oleje. Díky pražení se zvýrazní jejich lahodně jemná a nasládlá chuť, které se nebudete moci nabažit. Stejně jako jejich sladké ořechové vůně. Specifická chuť těchto pražených ořechů se bude vyjímat v každém sladkém pečivu, a my je navíc doporučujeme mlsat jen tak – jsou totiž opravdu božské.

TOP informace o lískových ořeších Piemont
- Tyto lískové ořechy mají velikost L.
- Italsky se nazývají nocciola di piemonte.
- Ihned po sklizni si velkou část úrody koupí cukráři a výrobci luxusních čokolád.
- V italském městečku Cortemilia se každoročně koná slavnost těchto oříšků Sagra della nocciola IGP Piemonte.
- Obsahují také mononenasycené kyseliny, které pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
- Jsou bohaté na bílkoviny – ve 100 g ořechů se ukrývá 47 % průměrné denní dávky.
- Lískové ořechy jsou skvělé při učení a koncentraci – obsahují totiž hořčík.
- Horčík přispívá ke snížení únavy i vyčerpání.
Jak se zpracovávají lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, jsou totiž plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou a tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a paličku na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a paličkou jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Recenze běžně nikdy nepíšu, ale tady musím udělat výjimku. Kvalitní chutné oříšky za skvělou cenu! Na pečení jako dělané. Dcera si je přidává ale třeba i do kaší nebo je doma zobeme jen tak. Doporučujeme :)
Původně vloženo k Lískové ořechy S
Recenze návštěvníka
Lískáče jsou moje nejoblíbenější oříšky, už jsem jich vyzkoušela opravdu hodně, ale tyhle všechny s přehledem válcujou.
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení lískové ořechy jádra blanšírovaná pražená
- Surovina Lískové ořechy
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Zpracování Loupané, Pražené
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Itálie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Velikost 13–15 mm
- Úprava loupané, na sucho pražené
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2769 kJ / 668 kcal
- Tuky 60 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
- Sacharidy 13 g
- z toho cukry 4,9 g
- Vláknina 7,1 g
- Bílkoviny 11 g
- Sůl 0,04 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Recenze běžně nikdy nepíšu, ale tady musím udělat výjimku. Kvalitní chutné oříšky za skvělou cenu! Na pečení jako dělané. Dcera si je přidává ale třeba i do kaší nebo je doma zobeme jen tak. Doporučujeme :)
Původně vloženo k Lískové ořechy S
Recenze návštěvníka
Lískáče jsou moje nejoblíbenější oříšky, už jsem jich vyzkoušela opravdu hodně, ale tyhle všechny s přehledem válcujou.
Recenze návštěvníka
Nejlepší lískáče co jsem kdy ochutnala, kam se hrabou klasické lískáče ze supermarketů.