11.10.24 | 21978x přečteno | 2 minuty
Makový 38% RAW protein
Teď se podrž, přicházím na řadu já! Ten nejlepší ze všech rostlinných proteinů, pro každého milovníka máku jako stvořený. Mám výraznou chuť a nádherně voním!
- ideální do smoothie nebo snídaňových kaší
- bílkoviny napomáhají regeneraci tkání – kostí, vlasů, svalů
- RAW přírodní alternativa proteinu
Alternativní produkty z kategorie RAW POTRAVINY:
Makový 38% RAW protein
Informace o produktu
Rostlinný protein pro každou příležitost! Náš proteinový koncentrát je vyrobený pouze z částečně odtučněného makového semínka, které se za studena lisuje a následně rozmělní. Neobsahuje žádná sladila ani další aditiva, voní krásně po máku a stejně tak i chutná. Charakteristický je mimo jiné i vysokým obsahem glutaminu v přírodní formě. Využít protein můžete například při pečení nebo jej přidat do smoothie či ranní kaše a každý váš pokrm získá nádhernou makovou vůni.

TOP informace o makovém proteinu
- Rostlinný protein je stravitelnější než živočišný.
- Vhodný pro vegetariány a vegany.
- Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
- Neobsahuje žádná sladidla, konzervanty ani další aditiva.
- Mák obsahuje všechny důležité látky na podporu krvetvorby.
- Běžná doporučená dávka je 30 g proteinu.
Co je to protein?
Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Jak se vyrábí proteinový prášek?
Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Všestranný
Díky jemné mandlové chuti se dá přidávat do spousty jídel a receptů <3 velmi mile mne překvapil
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Recenze nakupujícího heureka.cz
Obsahuje moc kcal
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Základní specifikace
- Složení částečně odtučněný prášek ze semínek máku setého (obsah bílkovin 38 %)
- Surovina Mák
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava rozdrcená maková semínka
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1670 kJ / 399 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
- Sacharidy 29 g
- z toho cukry 5 g
- Bílkoviny 38 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Všestranný
Díky jemné mandlové chuti se dá přidávat do spousty jídel a receptů <3 velmi mile mne překvapil
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Recenze nakupujícího heureka.cz
Obsahuje moc kcal
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Recenze návštěvníka
S konopným proteinem od jiného výrobce jsem měl doposud jeden nepříliš lahodný zážitek, ale tento konopný protein napravil svou reputaci. Každý den ho šoupnu do nějaké kaše (jáhly, oves, prostě co chutná). Rada: Kaše doporučuji více vodnaté, protein to hezky nasákne a lépe to chutná, lépe se to vstřebá.
Původně vloženo k Konopný 51% RAW protein