11.10.24 | 21978x přečteno | 2 minuty
Mandlový 50% RAW protein
50 % bílkovin, to mám! A co vláknina? Té mám 20 % a díky lisování mi odebrali podíl tuků! Také už v dálce vidím Tvůj útlý pas a pevné svaly! No, nejsem já ideální parťák?
- v jedné mandli je čtvrt gramu bílkovin
- bílkoviny napomáhají regeneraci tkání – kostí, vlasů, svalů
- RAW přírodní alternativa proteinu
Alternativní produkty z kategorie Supervýživa:
Mandlový 50% RAW protein
Informace o produktu
Mandlový protein vám zajistí posílení na každý den! Jde o rostlinný proteinový koncentrát vytvořený pouze z loupaných nepražených mandlí, bez zbytečných aditiv. Mandle se za studena lisují a následně rozmělní. Během tohoto procesu se od nich částečně oddělí tuk, následně se zbylá pasta suší a rozemele na prášek. Mandlový protein můžete přidat například do smoothie, ranní kaše, nebo jím nahradit část mouky při pečení, protein obohatí pokrm nutričně, ale také chuťově.
Podíl nejdůležitějších aminokyselin v rámci bílkovin: BCAA 16 %, glutamin 23 %, arginin 11 %, esenciální aminokyseliny celkem 33 %.

TOP informace o mandlovém proteinu
- Protein se jinak nazývá bílkovina a je běžně obsažen ve všech ořeších.
- Rostlinný protein je stravitelnější než živočišný.
- Je vhodný pro vegetariány a vegany.
- Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
- Neobsahuje žádná sladidla, konzervanty ani další aditiva.
- Běžná doporučená denní dávka je 30 g proteinu.
Co je to protein?
Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Jak se vyrábí proteinový prášek?
Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Všestranný
Díky jemné mandlové chuti se dá přidávat do spousty jídel a receptů <3 velmi mile mne překvapil
Recenze nakupujícího heureka.cz
Obsahuje moc kcal
Základní specifikace
- Složení částečně odtučněný prášek z loupaných jader mandlí (obsah bílkovin 50 %)
- Surovina Mandle
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Španělsko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava rozdrcená jádra mandlí
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1578 kJ / 377 kcal
- Tuky 14 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
- Sacharidy 28 g
- z toho cukry 5 g
- Bílkoviny 50 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Všestranný
Díky jemné mandlové chuti se dá přidávat do spousty jídel a receptů <3 velmi mile mne překvapil
Recenze nakupujícího heureka.cz
Obsahuje moc kcal
Recenze návštěvníka
S konopným proteinem od jiného výrobce jsem měl doposud jeden nepříliš lahodný zážitek, ale tento konopný protein napravil svou reputaci. Každý den ho šoupnu do nějaké kaše (jáhly, oves, prostě co chutná). Rada: Kaše doporučuji více vodnaté, protein to hezky nasákne a lépe to chutná, lépe se to vstřebá.
Původně vloženo k Konopný 51% RAW protein